Jeugdwerk

U bevindt zich op de pagina: Home » Pastorale zaken » Jeugdwerk

“Laat de kinderen tot mij komen!” zegt Jezus. De kinderen en jongeren zijn de toekomst van de kerk en van onze parochies. In het doopsel aanvaarden de ouders de zorg om hun kind in het geloof en het geestelijk leven op te voeden. Hierbij willen we hen natuurlijk bij staan! Daarom zijn er verschillende leuke activiteiten in ons cluster!

Hier een kort filmpje als samenvatting van alle activiteiten

Voor actuele data van activiteiten en andere evenementen bekijk onze Facebook-pagina:

https://www.facebook.com/pg/ParochiesBundeGeulleMoorveldUlestraten/events/ 

Feestelijk Oratorium (Spelmiddag)
Het “Feestelijk Oratorium” is een Kinder- en Tiener spelmiddag in de geest van de h. Don Bosco, met verhaaltjes over het geloof, workshops (schilderen/knutselen, timmeren, bakken), de h. Mis, gezellig samen zijn, en lekker eten. Alle kinderen en tieners van groep 3 t/m groep 8 zijn er van harte welkom!

Kortom een veelzijdig en leuk programma voor kinderen én tieners.

Op dit moment houden we het twee keer in de maand: op de eerste zaterdag van de maand op de pastorie van Ulestraten, en op nog een andere zaterdag op de pastorie van Moorveld. 

Tienerclub
Voor de jongeren vanaf groep 7 hebben we drie keer in de maand (in Ulestraten, Bunde en Moorveld) een gezellige avond, met een praatje over het geloof, frietjes of pizza en leuke spelletjes/competities.

Zomerkamp
In de eerste week van de zomervakantie organiseren we een zomerkamp, waar de kinderen in teams samen werken om verschillende competities te winnen, en hun creativiteit mogen tonen in het maken van een vaandel. Iedere dag zijn er momenten van gebed en praatjes over het geloof. Aan het einde sluiten we af met een BBQ waar ook de rest van de familie voor uitgenodigd wordt.

Gezinsmissen/Kinderwoorddiensten
Een keer in de maand organiseren we in Ulestraten en Moorveld een gezinsmis, waar de kinderen helpen met lezen, misdienen etc. Ook een keer in de maand wordt er in Bunde een kinderwoorddienst gehouden, waar onder het eerste gedeelte van de mis de kinderen in de Credozaal een apart uitleg over het evangelie krijgen en soms iets knutselen.