Communiefeest in Bunde

Vrijdagmiddag 24 september 2021 werd er ’s middags nog goed geoefend met alle kinderen, de teksten, de liedjes, waar iedereen moest zitten, wie wat naar het altaar zou brengen of de bloemen naar het Maria altaar.

’s Avonds kwamen de papa’s en mama’s van de communicantjes om de kerk te versieren met o.a. de schaduwtekeningen van de kinderen, de boogjes met de vogeltjes, want dat was het thema van de communie, “wij zijn geluksvogeltjes”.

De kerk zag er mooi versierd uit

Zondag 26 september 2021 was een mooie dag, het was droog (gelukkig) en zelfs de zon keek door de wolken. Een mooie dag om communiefeest te vieren.

Het was al vroeg erg druk in en rond de kerk, de leden van de jeugdharmonie waren al aan het inspelen. De mannen van het geluid en techniek waren de kabels en de boxen aan het installeren voor het koortje en de pianist, de zusters hadden mooie bloemstukken geplaatst, kortom iedereen zette zijn beste beentje voor.

En de communicantjes, waren ze nerveus……. Best wel, wisten ze nog wat ze allemaal geleerd hadden, de liedjes, de teksten die ze zouden voorlezen, wie zouden er allemaal in de kerk zitten?

Eerst werd er nog een groepsfoto gemaakt:

En daarna, in processie kwamen de kinderen, onder mooie muziek van het jeugdorkest, met ieder een stokje met daaraan een vilten vogeltje, naar binnen.

Het was een heel mooie mis, en na afloop kregen de kinderen allemaal een mooie ballon, om mee naar huis te nemen.

Het kerkbestuur wil iedereen die meegeholpen heeft om er een onvergetelijke ochtend van te maken heel hartelijk bedanken: het jeugdorkest, de pianist, het koortje, de geluidsmensen, de videoman, de fotograaf, de zusters, de paters, de communiegroep, maar ook de kinderen en de ouders.

Binnenkort starten we weer met de kinderwoorddienst en het zou fijn zijn om de kinderen ook hier weer te zien.

Wilma Jonkergouw